Gastropod sujungia du mano labiausiai mėgstamus dalykus – maistą ir mokslą. Kas pora savaičių jame įvairios maisto temos peržvelgiamos pro istorijos, sociologijos, politikos ir mitybos mokslo prizmes. 
Verta panaršyti po jų archyvus – pvz., paklausyti apie dirbtinius saldiklius, avokadus, duonos raugą – visapusiškai praplečia akiratį, o klausyti nenuobodu, nes vedėjos, nors ir giliai nagrinėdamos temas, sukuria smagiai intriguojančią atmosferą.
Epizode apie sportininkų mitybą pasakojama, kaip keitėsi mūsų supratimas apie sportininko kūno poreikius, dekonstruojami kai kurie šiandien dar gajūs mitai (skysčių suvartojimo, baltymų ir t. t.) ir atskleidžiama, kokioje stadijoje šiuo metu yra sportininkų mitybos tyrinėjimai bei su kokiomis problemomis tyrėjai susiduria. 
Paklausykite, jei įdomu, kaip čia taip nutiko, kad šiandien visi, net ir nesportuojantys, maisto produktų etiketėse pirmiausia ieškome, kiek juose yra baltymų, ir kiek toks susirūpinimas yra pagrįstas.